Transformatie, zo luidt  het thema van de achtste editie van Kunst van het Geloven. De tweejaarlijkse manifestatie van kunst speelt zich af in kerken en kapellen in de gemeente Land van Cuijk.  Curatoren Marijke Cieraad en Gonda van der Zwaag nodigden de volgende kunstenaars uit voor een bijdrage:

Margriet van Breevoort toont beelden in de Nepomukkapel te Boxmeer,  in het Kloosterhuis te Sambeek zijn sculpturen van papier te zien van Brigitte Picavet, evenals video en foto’s van Nynke Deinema, en vloerobjecten van Anjet van LingeAns Verdijk en Robert Roelink bouwden een installatie in de St. Janstoren te Sambeek, de vloer- en boomsculpturen van Moniek Westerman zijn te zien in de Mariakapel Holthees. In het Koningskerkje te Vierlingsbeek hangen schilderijen van Birgitta Sundstrom Jansdotter en Edwin de Klein toont beelden in de Anthonius- en Nicolaaskapel te Groeningen.

Mijn voor deze manifestatie getransformeerde gebedenboeken vind je in de kapel van het Kloosterhuis, Grotestraat 71, 5836 AC  te Sambeek.

Bezoek: weekends van 27/28 augustus, 3/4 september en 10/11 september

Tijden: 11.00 – 17.00 uur

Meer info: www.kunstvanhetgeloven.nl

Kunst van het Geloven