Een gebroken ziel is ook erg … – Notre dame des Arts2021-02-12T10:33:52+01:00

Een gebroken ziel is ook erg – Notre dame des Arts

Een gebroken ziel is ook erg…

In de expositie Een gebroken ziel is ook erg…gaan het werk van professionele kunstenaars en dat van artistiek begaafde mensen uit de psychiatrie hand in hand.

De titel Een gebroken ziel is ook erg… is ontleend aan een affiche van Wim van Oorschot,  een van de deelnemende exposanten.  Het idee voor de tentoonstelling ontstond enkele jaren terug: Hella van ’t Hof – beeldend kunstenaar en psychiatrisch verpleegkundige bij het GGZ zag het bijzondere werk van de bewoners en vond dat het een breder podium verdiende. Samen met andere kunstenaars die feeling hebben met de psychiatrie werd daarom een expositie voorbereid in enkele historische gebouwen van de psychiatrische inrichting Coudewater te Rosmalen. Door de sluiting van de instelling ging dit plan helaas niet door, maar het enthousiasme bij de deelnemers was groot en dus werd gezocht naar een alternatief. Deze is gevonden bij NDDA te Beek-Ubbergen. Hoewel totaal verschillend lenen de kapel en de landelijke omgeving zich uitstekend voor een tentoonstelling als deze.

Geen etiketjes

Leidraad bij de presentatie: Gezamenlijkheid, elkaar ontmoeten in beeld en gesprek en het bieden van een podium. Er wordt bij de inrichting van de expositie dan ook geen onderscheid gemaakt en er hangen zeker geen labels bij het werk om de psychische gesteldheid van de maker te duiden. Uitdrukking geven aan het bestaan en de innerlijke noodzaak tot vormgeven kent immers geen etiketjes en is in haar grond een wezenlijk menselijke behoefte. Gezien worden is daarmee het uitgangspunt van deze expositie.

Datum: zaterdag 7 tot zondag 29 oktober 2017

Officiele opening: zondag 8 maart 2017 om 15.00 uur

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Locatie: de Refter, Rijksstraatweg 37 te Ubbergen