Heavy flowers, plastic bottles solotentoonstelling in Museum Jan Cunen te Oss, 17-11 t/m 12-1-2014

De tentoonstelling Heavy flowers, plastic bottles van Brigitte Picavet vond plaats op de bel-etage en de trouwzaal van het museum. Brigitte Picavet is de winnaar van de wedstrijd Linkse hobby: de inspiratie van K26 die in 2011-2012 in Museum Jan Cunen plaatsvond. Kunstenaars van het Osse kunstenaarscollectief K26 lieten zich inspireren door de kunstwerken die Jan Marijnissen selecteerde voor de tentoonstelling Linkse hobby: de keuze van Jan Marijnissen. Het publiek mocht stemmen, en van de drie kunstwerken met de meeste stemmen koos Jan Marijnissen de winnaar: Brigitte Picavet.

Picavet woont en werkt in Oss en is opgeleid aan Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving ’s-Hertogenbosch in de richting monumentale vormgeving (1979-’81). Daarna studeerde ze aan de Academie Industriële Vormgeving Eindhoven, richting schilderkunst en grafische kunst (1982-’85). Picavet maakt schilderijen, assemblages, sculpturen en installaties. Ze experimenteert met een grote verscheidenheid aan materialen. Ze werkt met meer conventionele technieken als olieverf en textiel, maar verwerkt ook ongebruikelijke, vaak gerecyclede materialen in haar werk, zoals oude plastic flessen en andere wegwerpartikelen. Het spanningsveld tussen schoonheid en verval speelt een centrale rol, vaak verbeeld in bloem- en natuurmotieven.

In de trouwzaal van Museum Jan Cunen werd de installatie Tafeltje dek je opgesteld, die eerder onderdeel vormde van de beeldenroute Kunst aan de Maas. In de context van de muurschildering van Gijs Frielings Pizzeria Vasari, waarin Frieling ook talloze ‘kunstenaarstafels’ heeft afgebeeld, vormden deze tafels een toepasselijke, maar vooral spannende ingreep. Daarnaast was er in de hal een selectie van Picavets twee dimensionale werk te zien. (Tekst: Fleur Junier)

Afbeelding:

Titel: Silybum marianum

Materiaal: gemengde technieken

Afmetingen: 80 x 100 cm

Jaar: 2011

Particulier bezit