Zaterdag 13 mei 2023 opent om 16.00 uur de tentoonstelling Buitenkant krijgt van Binnenkant in de KEG EXPO in Schijndel.
Deze expositie met werk van Cindy van Woudenberg en Brigitte Picavet  is te zien tot en met 23 juni.

Al enkele jaren volgen kunstenaars Cindy van Woudenberg (Eindhoven) en Brigitte Picavet (Oss) elkaars werk en ontwikkeling. Hun op het eerste oog verschillende werk , blijkt verrassend verwant.

Sinds 2021 bezoeken ze regelmatig elkaars atelier om samen hun werk en de gedachten erachter te bespreken. De expositie Buitenkant krijgt van Binnenkant en de publicatie hierbij, zijn het resultaat van deze ontmoetingen.
Het werk van Cindy van Woudenberg bestaat voornamelijk uit tekeningen, mixed media op papier en grote installaties. De bron van het werk is het onderzoek naar de verschillen en de overeenkomsten tussen onze innerlijke wereld en het lichaam waarin we zitten en waarmee we communiceren.
In het werk van Brigitte Picavet spelen onleesbaar gemaakte boeken de hoofdrol. Ze knipt en plakt pagina voor pagina tot een compacte vorm. Na bewerkingen zoals snijden, zagen en polijsten, wordt de vorm met was verzegeld. De boeken worden onleesbaar maar zijn objecten geworden met een inhoud, die op een andere manier van zich doet spreken.

De tentoonstelling is te zien in de KEG EXPO.
CC ‘t Spectrum Steeg 9 in Schijndel.
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00- 20.00

Buitenkant krijgt van Binnenkant