Zondag 5 september vanaf 15.00 uur is de opening van de tentoonstelling Ode aan 40 jaar Kunstinitiatief De Nieuwe Gang met werk van meer dan 100 kunstenaars die ooit in De Nieuwe Gang te Beuningen geëxposeerd hebben.
Dit 40-jarig bestaan wordt extra feestelijk gevierd met de opening door burgermeester Daphne Bergman,
muziek van Marike Jager en een performance van Danielle Brans.

In de 40 jaar waarin De Nieuwe Gang bestaat is het geëvolueerd van een plek voor en door jonge kunstenaars naar een gerenommeerde instelling voor actuele beeldende kunst die een eigen en unieke plek heeft in het Rijk van Nijmegen. Die actualiteit is niet aan de jongeren voorbehouden, het is een gegeven dat dit door alle generaties heen een belangrijke drijfveer is. De programmering vind daarom dwars door alle generaties heen plaats.

 Ode aan 40 jaar Kunstinitiatief De Nieuwe Gang is de tweede tentoonstelling uit een serie van drie warmee het jubileum wordt gevierd. Met deze ‘salon’-tentoonstelling wordt getracht iedere oud-exposant in beeld te brengen. Met de samengebalde energie van al deze werken – en De Nieuwe Gang in haar waardevolle functie als projectruimte – ontstaat een totaalinstallatie; een Ode aan de historie èn het heden van De Nieuwe Gang.

Opening: zondag 5 september vanaf 15 uur door Burgermeester Daphne Bergman
Muziek: Marike Jager
Performance: Danielle Brans

Finissage: zondag 17 oktober om 15 uur met de boekpresentatie
‘40 verhalen over De Nieuwe Gang’

Openingstijden: zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en buiten openingstijden op afspraak.
Kloosterstraat 7, 6641 KW Beuningen, 06-43445456, info@denieuwegang.nl www.denieuwegang.nl

Deze tentoonstelling en het boek “40 verhalen over De Nieuwe Gang” zijn mede mogelijk gemaakt door Gemeente Beuningen, Stichting Klooster en vrienden van De Nieuwe Gang.

Ode aan 40 jaar kunstinitiatief De Nieuwe Gang