Artist-in-residence Telpost Millingen – Zomerverschijnselen 2019

Deelnemer Zomerverschijnselen 2019, het AIR-programma van stichting Kunst in Millingen, met een werkperiode in de Telpost van 17 t/m 28 juli 2019.

Sinds 2007 beschikt de Stichting Kunst in Millingen over de ‘Telpost Millingen’. Dit  gebouw van Rijkswaterstaat biedt een prachtig uitzicht; de Rijn splitst zich hier in het Pannerdensch kanaal en in de Waal. Iedere zomer staat het gebouw ter beschikking aan kunstenaars. Gedurende twaalf dagen wonen en werken zij hier langs een van de drukst bevaren rivieren van ons land.

Tijdens Zomerverschijnselen 2019 ben ik een van de zes deelnemers. De plek fascineert me vanwege de sterke interactie tussen natuur en mens, beide laten diepe sporen na in het landschap. De gelijkenis met de delta van de Westerschelde dringt zich op. In dit landschap uit mijn jeugd keer ik regelmatig terug. De plek sluit voorts aan bij eerdere projecten aan de Waal (Druten 2017) en de Maas (Appeltern 2018).

Meer info: http://www.kunstinmillingen.nl

Artist-in-residence Telpost Millingen Zomerverschijnselen 2019

Beeldend kunstenaar - Brigitte PicavetBrigitte Picavet Beeldend Kunstenaar afgestudeerd aan de Koninklijke Akademie voor Kunst en Vormgeving ‘s-Hertogenbosch, afdeling Monumentale Vormgeving en de Akademie Industriële Vormgeving Eindhoven, afdeling Schilderkunst en Grafische Kunst.